Parkour-servern!

Parkour-servern är egentligen bara ett temporärt namn på en servern jag startade för ett tag sedan med bara ett mål, göra servern som en allmän server fast helt i Vanilla Minecraft (d.v.s inga mods alls). Detta uppnås genom att köra alla kommandon som behövs via kommandblock istället. Jag lät servern vara helt öppen för alla i början men efter att vi var tvungna fokusera all tid till att banna folk och hålla ordning så bytte jag till att man var tvungen att bli en subscriber på min Twitch-kanal, men endast i en månad för att bli whitelistad föralltid. Detta har gjort modereringen mycket lättare men det behövs även nu göras lite. Servern består av olika banor som man får slantar av och beroende på hur många slantar man fått så kan man komma in till andra parkours eller tävla i tävlingscentrumet varje fredag då en turnering hålls (om inte systemet byggs om för tillfället). Denna servern har nu flyttats till 90gQopen, men allt på själva “Parkour-servern“ inne på 90gQopen är fortfarande i Vanilla Minecraft även fast 90gQopen i sig använder sig av mods.

Kan man komma in?
Ja, om du är subscriber till Marcus Twitch kanal så behöver du gå in på denna sidan och logga in via Twitch så kommer du kunna skriva in ditt Minecraft namn. Servern kommer sen att whitelista dig så fort du klarar bana 14 eller testar att gå in på bana 15.

IP:
parkour.90gq.se (Denna IP gör att du kommer in på 90gQopens parkours, du behöver hitta en minecraft-karaktär som heter Fängelsehålorna för att komma till rätt ställe.)

Speedruns:


Arena-servern! (Tillfälligt namn)

Arena-servern är en server jag skapade för att jag ville ha en tävling varje vecka där folk tävlar i olika grenar, detta filmas samtidigt och planeras att läggas upp på min Youtubekanal efter det blivit livestreamat.
Denna servern har blivit ett droppat projekt och lär nog inte öppna igen på ett bra tag om ens nånsin.

Kan man komma in?
Nej, denna servern är avstängd tyvärr.


90gQ:s Minecraft server!

Detta är en vanilla server(d.v.s utan mods/plugins) för vänner, man kan inte komma in på denna servern. 
Servern är 9 år gammal och har inte bytt karta sedan första gången den startades. Den är lite av en antik vas i dagsläget.

Kan man komma in?
Nej, den är bara för vänner.

Karta över servern 2018-10-31


90gQ Open!

Detta är en allmän servern för alla där det finns olika spelservrar att spela på och mängder av parkours!

Kan man komma in?
Ja, via denna IP: open.90gq.se